23-557x265

PERSPEKTIVA

Uncategorized Comments (0)

OCITNI ZNAKI, VSESTRANSKO SPOROCILO.

V psihologiji; Izbira konteksta (ali rezultat te izbire), iz katere naj občutek, kategorizira, meri ali uzakoniti izkušnje, ki tvorijo skladno prepričanje, tipično za primerjavo ene z drugo.

“Stališče” odnos oziroma način dojemanja/razmišljanja

Dnevni cilj živečih je pribežališče za pregon lakote, mesto za razvajanje. Včasih je potreben le pogled iz druge perspektive, nov pristop k stvarem, k življenju. Nič na svetu nima nespremenljivega pomena. Vse kar zaznamo in občutki, ki jih ob tem imamo, so odvisni od naše percepcije. Vse kar občutimo žanje sadovje v okviru prepričanj in idej, ki tvorijo globalne vizije, skozi katere jih posameznik interpretira in živi z njimi – svobodna volja, poslanstvo notranjega bistva ter zmožnost realnega in živečega smisla.

to lik

“Upanje predstavlja izgubo trdne opore za trenutek, obup izgubo samega sebe.”

Ta eklektičnost meša misli.. Predstavlja pobeg iz vsakdanjih banalnosti življenja a navkljub nagnjenost k iskanju novih dogodivščin. Opazovanje spektaklov nad tlemi in poskus dosega višine njihove sposobnosti za uresničitev podviga.

Zgodba se pomakne v spiralno vrtenje kot intenzivna simbioza umirjene harmonije. Dovolj je bežen pogled z druge perspektive, nov pristop k stvarem, k življenju. Nič na svetu nima nespremenljivega pomena. Vse kar zaznamo in občutki, ki jih ob tem imamo, so odvisni od naše percepcije. Vsak znak ima pomen le znotraj konteksta, v katerem ga zaznamo.

Edinstvene točke pogleda se spremenijo v osupljive perspektive. Ne le, da soustvarjajo slike v različnih barvnih odtenkih in izrazitih detajlih, ampak dajejo občutek neprekinjenega dotika topline -  dveh teles.

Senzibilnost navdaja občudovanje neskončne bujne zelene pokrajine.. Občudovanje njegovega navideznega dotoka vzporednih črt in postopnega zmanjševanja bolj oddaljenih predmetov pri gledanju v daljavo. To je predstava perspektivne pokrajine. Enostavnost kot njena zasnova dizajna je bolj zamenljiva kot kdaj koli prej – brezčasnost.

Izjava je sama po sebi dovolj zgovorna, bistvo le-te je posredovanje sporočila. Podobe raznolikosti pomagajo razumeti ravni privilegijev, ki jih imamo.

Photo: Thomas Kesselbacher //   http://www.kesselbacher.net/

Model: Valeria Giulia

 

 

  • perspective 2
  • to lik
Pin It

» Uncategorized » PERSPEKTIVA
On May 3, 2015
By

Comments are closed.

«