unnamed-3-557x283

TADEJ SKRBIS

Blog Comments (0)

V iskanju ravnovesja konfrontacija z različnimi dejavniki dnevno kroji nenehno nihajočo pot. Z vso ihto pridrvijo trenutki, ko se dejansko zaveš, kako nepripravljen si na vzlet. In ko čas beži spoznaš, da so bile poti koristne. Če veš kje si in zakaj se premikaš, veš da si se odločil prav. Razmišljaš o poti, ker trdno verjameš, da boš dovolj pogumen, da stečeš. Tvegaš, ker veš da moraš, ker je želja tako močna, da jo s precej širokim razponom vidi vsakdo.

Podobno zgodbo pooseblja Tadej, ravno on je eden tistih delčkov sestavljanke, ki povezuje lastno identiteto naravnano v pravo smer. Sledi svojemu življenjskemu slogu, ponosen je nanj. Zase pravi, da je samouk; “Včasih je pač potrebno v roke poprijeti kakšno knjigo, preizkusiti in doživeti stvari v praksi in nenazadnje, učiti se iz napak.” Vztrajnost, motivacija in konstanten fokus so nujni za realizacijo, ki pa se očitno kaže v njegovih številnih dosežkih, vse nezanemarljivo ob podpori prijateljev, ki jo zelo ceni.

Skejtanje mu ne predstavlja zgolj aktivnega preživljanja prostega časa, skozi to namreč izraža svojo osebnost. Vanj je treba vložiti veliko truda in fokusa, trdo delo pa mu na koncu koncev prinese polno norih dogodivščin, nezamenljivih osebnosti, potovanj in spoznavanj novih kultur. Občutek svobode je tisto, kar je stalno; “Tu sem res lahko jaz, pristno in kreativno.”

unnamed (5)

Foto: Urban Cerjak

FINGERBEAR FINGERBOARDS 

Pred letom dni se je soočil z operacijo palca na nogi, po čistem naključju se je zaradi otežene mobilnosti poigraval s TechDeck fingerskejtom, ki je spodbudil podobne občutke kot pri rolki, kar je na nek odštekan način zadovoljevalo njegovo potrebo po skejtanju.. Porodila se je poslovna ideja – Fingerbear fingerboards.

Človeško telo doživi toliko hudega, a se vedno znova pobere. Vstane, pobriše iz sebe prah in znova zaživi. Iz radovednosti je začel izdelovati različne objekte in fingerdeske iz lesa, kar je v njemu vzbudilo nepopisljivo strast in veselje. Doma si je z očetovo pomočjo postavil manjšo delavnico, nabral in izmenjal informacije, mnenja in materiale potrebne za realizacijo ideje. Razvila se je prva slovenska znamka miniaturnih, unikatnih lesenih rolk – Fingerbear fingerboards.

Fingerskejtanje je najboljša realna simualcija skejtanja v smislu trikov, ki jih lahko izvajaš, vključno s samo podobo rolke in objektov. Manevri so isti, le da sedaj uporabljaš prste ene roke namesto nog. Najbolj fascinantno je, da dopušča izpeljavo praktično vsakega trika, ki se v realnosti na rolki ne izide. In ta občutek, ko odpelješ peklensko težek trik, je primerljiv občutku na skejtu. “Mindset je isti, skills required, razlika je samo v velikosti.”

unnamed (1)

Foto: Urban Cerjak

Na domačem trgu aktivno ustvarjajo močno fingerskejt sceno, mlade in še mlajše po srcu spodbujajo k druženju, kreativnem razmišlanju ter skrbijo za razvoj tega novega in zanimivega športa v Sloveniji. Iščejo talentirane športnike, ki bi bili radi del njihove zgodbe.

unnamed

Foto: Ana Jarc

Dovoljšnja strast po kreiranju lastnih idej in zamisli ignorira svoj ego saj raje postopa v občutke in trenutke z neomejenim potencialom in zadovoljstvom.

 

unnamed (4)

Foto: Nika Hölcl-Fotobeležnica

https://www.facebook.com/Fingerbearfingerboards?fref=ts

Brez naslova

sqs

 

 

 

 

 

 

Pin It

» Blog » TADEJ SKRBIS
On December 14, 2014
By

Comments are closed.

« »